KONNEKTRIX
Schrijver
Jo Van Loock
Sales Relationship Marketer
Bezieler Konnektrix
Gratis resources
Hoe jouw facebookpagina in te richten om maximaal rendement te kunnen behalen.
Voor degene die tot hiertoe al mijn blog-berichten heeft gelezen, weet zeker dat facebook een belangrijk online marketing platform kan zijn voor je bedrijf.

Maar hoe begin je nu aan facebook marketing?

Het is zeer eenvoudig als je de correcte data hebt om te starten, maar het is wel enigszins belangrijk dat je beschikt over een facebookpagina die volledig up-to-date is.

Zoals we in een eerdere post ook al aangegeven hebben, maak je best altijd gebruik van de facebook business manager om je zaken de beheren. Dit geldt dus ook voor je bedrijfspagina. Maak dus zeker een account aan op http://business.facebook.com en log in om je bedrijfspagina aan te passen.
De belangrijkste onderdelen van een facebookpagina zijn:

1. Keuze van jouw paginanaam

Voor je webpagina heb je natuurlijk verschillende keuzes als we kijken naar de naamgeving, maar uiteindelijk kun je ze samenvatten tot 2 onderdelen:
  • De bedrijfsnaam wordt gebruikt
  • Jouw persoonlijke naam wordt gebruikt
Hier moet je een keuze maken en het is eigenlijk een beetje afhankelijk van wat je met je pagina wil bereiken en wat je van plan bent met je bedrijf. Wij hebben gekozen voor een pagina met de bedrijfsnaam, omdat we dit willen naar voor schuiven als “De beste online businesstraining voor starters en kleine ondernemers”.

Het had natuurlijk ook kunnen zijn dat ik mezelf ging gebruiken als “brand” voor businesstrainingen waarbij ik mijn persoonlijke naam beter had kunnen inzetten.

Alles is afhankelijk wat je voor jezelf wil kiezen en naar voor schuiven.

2. Een goede omslagfoto hebben

Met omslagfoto bedoelen we de foto die bovenaan je pagina staat. Dit is ook tevens het eerste wat jouw bezoekers zullen zien als ze op jouw pagina komen, dus hier kan je best wel wat aandacht aan spenderen.

Wij bij Business Masters proberen steeds gebruik te maken van een omslagfoto waarin onmiddellijk duidelijk is wat wij doen (een beetje zoals op jouw website) en we proberen er ook tevens een call to action in te verwerken.
Op deze manier kan jij onmiddellijk laten merken aan je potentiele klanten wat je doet en kan je hen onmiddellijk ook iets meegeven zoals een e-book of een cadeau dat opgestuurd moet worden of dergelijke.

3. De Bedrijfsinformatie invullen

Op jouw professionele facebookpagina is er in het menu overzicht (op dit moment links van je omslagfoto) een knop met Info. Hier kan je allerlei specifieke bedrijfsinformatie toevoegen. 
  • Klik eerst op de tab Info (in linker navigatiemenu)
  • Klik op Pagina-informatie bewerken
  • ​Je krijgt een pop-up met alle verschillende aanpasbare velden
Zorg ervoor dat de informatie die je gaat invullen correct is en ook goed weergeeft wat je doet. Op die manier kunnen klanten steeds onmiddellijk zien waarvoor je staat en eventueel enkele contactgegevens terugvinden of een website.

4. Een uniek webadres hebben bij Facebook

Wanneer je een facebookpagina aanmaakt wordt er een random webadres aangemaakt door facebook. Zoals met je website kan je hier ook een unieke naam voor kiezen, waardoor mensen je facebook sneller en beter zullen terugvinden.

Weet wel dat de naam die je hier ingeeft uniek moet zijn op facebook. Als het natuurlijk als bestaat, zal je moeten improviseren om iets uniek te krijgen.

Wij hebben voor uniformiteit gekozen tussen website en facebook, waardoor onze gebruikersnaam @businessmasters.be is.

Deze instelling kan je ook instellen op je “Info” tabblad, maar in plaats van Pagina-informatie bewerken te klikken, check je het onderdeel “ALGEMEEN”.

Daar kan je de gebruikersnaam terugvinden van je site.
  • Klik op Info in linker navigatiemenu
  • Klik op Bewerken achter de gebruikersnaam onder de ALGEMEEN-sectie
  • ​Pas je gebruikersnaam aan.
Zo, je hebt je facebookpagina ingericht en het is klaar om bezoekers te ontvangen.
  

Heb je nog vragen of andere uitdagingen binnen je business? Word zeker lid van onze gratis community: Sales Marketer.
Hier kan je jouw vragen stellen aan ons en tal van andere ondernemers, zodat je vooruitgang gegarandeerd kan worden. Je kan er ook anderen zoals jezelf verder helpen met de kennis die jij hebt, waardoor we met zen allen business kunnen genereren voor elkaar.

Relevante Tips en Inzichten

Bewezen klikstrategieën die je meer kliks geven op Facebook advertenties

Jouw Bedrijf Zal Transformeren In Een Lead Genererende Conversie Machine?

Hoe Jij Een Winnende Marketingstrategie Opzet Voor Jouw Bedrijf

Hoe DE Menselijke Behoeften Jouw Bedrijf Laten Groeien Naar Het Volgende Niveau...

Blijf Altijd Up-To-Date

Subscribe voor onze sales marketing inzichten waarmee we je voorzien van toepasbare, strategische, tactische en werkende tips die jij nodig hebt om jouw onderneming of organisatie te laten groeien en dit steeds in 10 minuten of minder. Krijg een competitief voordeel op jouw concurrenten, volledig gratis.
*Je krijgt er van ons een gratis sales marketing sessie bij, waar we jouw persoonlijke situatie bekijken en meegeven hoe jij jouw bedrijf kan transformeren in een leadgenererende conversie machine.
Wij geloven dat jouw expertise bekrachtigt moet worden door de juiste strategie & systemen op te zetten, zodat jij blijvende & winstgevende relaties kan opbouwen met jouw klanten en de nodige impact kan leveren in de wereld.
     0475 27 46 55
Konnektrix Facebook page
Konnektrix instagram
Konnektrix LinkedIn
Konnektrix youtube channel
Konnektrix whatsapp

"Enkel Door Relaties Te Bouwen En Te Onderhouden Kan Je Een Bedrijf Schalen Op Lange Termijn"

Konnektrix - Sales Relationship Marketing logo
 2019+ All Rights Reserved  - Konnektrix is a Business Masters brand and trademark
Wij geloven dat jouw expertise bekrachtigt moet worden door de juiste strategie & systemen op te zetten, zodat jij blijvende & winstgevende relaties kan opbouwen met jouw klanten en de nodige impact kan leveren in de wereld.
     0475 27 46 55
Konnektrix Facebook page
Konnektrix instagram
Konnektrix LinkedIn
Konnektrix youtube channel
Konnektrix whatsapp

"Enkel Door Relaties Te Bouwen En Te Onderhouden Kan Je Een Bedrijf Schalen Op Lange Termijn"

Konnektrix - Sales Relationship Marketing logo
 2019+ All Rights Reserved  - Konnektrix is a Business Masters brand and trademark