KONNEKTRIX
Schrijver
Jo Van Loock
Sales Relationship Marketer
Bezieler Konnektrix
Gratis resources
Bewezen strategieën om meer kliks te krijgen voor jouw Facebook advertenties
Als we over marketing spreken kunnen we de dag van vandaag niet meer rondom het feit dat Facebook een van de populairste platformen is.

De interesse bij bedrijven om via facebook informatie te delen groeit enorm en met de vele mogelijkheden om bepaalde groepen van personen te selecteren is het de laatste jaren een van de grootste platformen geworden voor online marketing. Dit hebben we ook reeds een keer aangehaald in onze allereerste post “Getting out there” met enkele cijfers.

Wanneer je gaat adverteren op facebook heb je maar één doel als marketer en dat is zoveel mogelijk mensen vinden die aan jouw specificaties voldoen en een ze hoog mogelijke Click-Through-Rate (CTR) te behalen. Als je dit bekomt dat heb je dus jouw potentiele klanten aangesproken en is er dus de hoogste kans op conversie.

Yep, jij vraagt je waarschijnlijk ook de vraag af “Hoe krijgen we dan meer klikken op onze advertenties?”

De volgende technieken zullen je in staat stellen om meer klikken te krijgen en een degelijke conversie rate (remember om altijd de business manager te gebruiken via https://business.facebook.com.
#1: Jouw Doelpubliek Selecteren
Facebook heeft mensen online zitten letterlijk van elk profiel. Zijn het nu duikers, zaakvoerders, dierenartsen, dokters, … noem maar op. Je vind echt iedereen op facebook. De mensen van uxaer hebben hier een mooie graphic van gemaakt waar ze beschrijven welke de targeting opties er zijn voor jouw doelpubliek op facebook te selecteren.
Omdat het juist zo en groot doelpubliek is, kan je best begrijpen dat je dit moet uitdunnen. Als je iedereen gaat selecteren, dan ga je meer mensen aanspreken die niet in jouw doelpubliek vallen en gaan je advertenties echt slecht presteren en verlies je eenvoudigweg geld.Je doelpubliek specifiëren kan je door middel van enkele instellingen in het “advertentiebeheer” van facebook.

Als je een advertentie begint te maken dan kom je al gauw bij de “plaatsingen”. Hier kan je bepalen welke doelgroep jij wil gebruiken.

Stel dat je een pizzeria hebt in Hasselt.
Het eerste dat je moet gaan doen is de locatie en de straal selecteren waarin je advertentie wordt weergegeven. Hiervoor typ je “Hasselt”, in de “Typ om meer locaties toe te voegen” tekstbox.
Vervolgens zal je de straal willen aanpassen naar hetgeen jij wil gebruiken. De standaard hier is 40 kilometer. Je past dit aan door op “+40km” te klikken en vervolgens met de schuifbalk het gewenste aantal kilometers te selecteren (of je kan het gewoon typen in het tekstveld). Voor ons voorbeeld ga ik een kleinere straal van 17 kilometer gebruiken.
De volgende stap om je locatie te specifiëren is de selectie van je leeftijdsgroep die je klanten hoofdzakelijk hebben. Aangezien ons voorbeeld een pizzeria is, is mijn advertentie goed voor iedereen, maar als voorbeeld ga ik het aanpassen naar de leeftijden van 18 tot 45.
Ik heb tevens gemerkt dat mijn cliënteel hoofdzakelijk bestaat uit mannen en om meer vrouwen naar mijn pizzeria te lokken, ga ik deze advertentie gebruiken om een speciale vrouwenpizza te promoten.

Hierdoor selecteer ik dus “Vrouwen” als het geslacht dat ik wil benaderen.
Wil je echter zelfs nog een voorkeur van taal instellen, dan kan dit door de taal beginnen te typen in de “Voer een taal in…” tekstbox.

Je hebt nu een standaarddoelgroep geselecteerd en je kan zien hoeveel mensen je mogelijks zal bereiken in het onderdeel naast de doelgroepselectie. Met onze huidige selectie schat facebook dus een mogelijk bereik te hebben van 91.000 personen.

Aangezien dit nog vrij veel is en we waarschijnlijk veel mensen gaan benaderen die niet bij ons langskomen, kunnen we nog extra verfijningen toevoegen door gebruik te maken van gedetailleerde doelgroepen.
Binnen de gedetailleerde doelgroepen opties, navigeren we naar “Eten” en vervolgens selecteren we “Pizza”.
Onze doelgroep wordt hierdoor veel kleiner en we hebben nu nog een bereik van 20.000 mensen.
Je kan vervolgens ook nog een keer mensen gaan uitsluiten die bepaalde zaken hebben. Dit doe je door op “Uitsluiten van mensen te klikken”
We gaan als voorbeeld even mensen met interesse voor Koffiehuizen uitsluiten.
En voila, je hebt een volledige doelgroep geselecteerd volgens de voorwaarden die jij bepaald. Het is natuurlijk de bedoeling dat je hierover wel even nadenkt en dat je dit zo goed mogelijk afstemt op het doelpubliek dat jij wil aanspreken.
#2: Het gebruik van foto's
De reden waarom ik facebook zo goed vindt als advertentiekanaal is dat je bij je advertentie ook een foto kan zetten, wat een enorm voordeel is.

De foto die je gebruikt zal hetgeen zijn dat mensen hoofdzakelijk bekijken als ze jouw advertentie zien voorbijkomen. Het moet dus een goed geplaatste foto zijn, dat iets met jou of met jouw bedrijf te maken heeft.

Er zijn me de laatste maanden en jaren toch enige zaken opgevallen die het beter doen dan anderen namelijk:
  • Werk met veel contrasten in de foto die je kiest. Persoonlijk vind ik een lichte achtergrond met mooie contrastkleuren op de voorgrond mooi en heb ik goede resultaten mee geboekt, maar je kan het ook met veel contrast doen zoals google in die voorbeeld.
  • Foto’s van natuurlijke lachende mensen scoren over het algemeen beter.
  • Gebruik geen stockfoto’s die je kan kopen online in je advertentie. Ik adviseer om geen stockfoto’s te gebruiken van lachende mensen of andere zaken. Dit omdat ze meestal heel amateuristisch overkomen. Ja I know, het is zeer eenvoudig en het is gratis aangeboden door facebook, maar dan nog.Stockfoto’s hebben zeker hun plek in het online gebeuren zoals in BLOG-posts, of andere zaken, maar in Facebookadvertenties probeer ik ze te vermijden.
#3: Maak de ideale headline voor jouw advertentie
De headline in een advertentie is extreem belangrijk. Het is namelijk zo dat 8 op 10 personen de headline tekst lezen en op basis daarvan beslissen om op de advertentie te klikken of niet. En slechts 2 op 10 zullen de rest van de advertentie lezen.Je kan deze best kort en specifiek houden

“Hoe kort?”, vraag je je waarschijnlijk af. 

De beste resultaten worden verkregen met headlines tot 40 karakters. Je kan ook tot 80 karakters gaan, maar probeer het echt specifiek te houden en zeer gericht naar de boodschap die je wil overbrengen. Je moet proberen een zo duidelijke en concrete omschrijving geven, zodat er bij klanten geen enkele verwarring is bij de advertentie.

Een goed voorbeeld is de volgende advertentie van Teamleader:
#4: Het schrijven van goede copy (tekst)
Tekst schrijven is natuurlijk niet moeilijk. Je weet wat je moet doen. Met 1 tot 2 zinnen moet je de klant motiveren om een actie te nemen namelijk, op jouw advertentie klikken.Maar in praktijk lijkt dit toch niet zo eenvoudig te zijn.Hetgeen altijd werk is om in te spelen op het probleem dat jij met je product of dienst zal oplossen.Zo kan je bijvoorbeeld (even snel verzonnen):
  • Wil je < ….. >? Check even <……>: [link]
  • Hoe je <……> krijgt: [link]
  • Moet je <probleem oplossen>? Dit is een eenvoudige manier om het te doen: [link]
Natuurlijk kan je er nog andere bedenken die de focus leggen op het probleem dat jij oplost.
#5: Zet je eigen persoonlijke mening mee in jouw advertentie
Hiervan heb ik geen direct voorbeeld gevonden, daarom maak ik er even eentje.Bijvoorbeeld als tekst: 

13 facebook Ad strategieën waardoor je conversies zullen verdubbelen (#2 is voor mij de krachtigste van ze allemaal!): [link].
#6: Een Call To Action (CTA) knop toevoegen aan jouw advertentie
Je kan bij elke advertentie een call to action knop toevoegen.Je kan kiezen uit verschillende knoppen zoals: Download, Meer info, …

Hier kan je meer informatie vinden hoe je CTA knoppen toevoegt aan facebook advertenties.
#7: Jouw posts goed plaatsen op de momenten wanneer er het meeste bereik is (timing)
De personen die jij wil bereiken hebben een bepaald gedrag en op bepaalde momenten van de dag zullen er meer mensen online zijn dan op andere momenten.De tijd wanneer je een advertentie dus zal uitsturen, zal je meer impressies en kliks geven dan wanneer je bijvoorbeeld ’s nachts je advertentie online zet.Mijn persoonlijke testen geven aan dat er een hogere interesse is tussen 13u en 15u. Maar dit kan natuurlijk voor jou doelgroep anders zijn.
#8: Splittesting
Als laatste wil ik je nog meegeven dat je best meerdere advertenties kan laten lopen. Op deze manier kan je ook zie welke advertentie het beter doet dan een andere.Je kan verschillende zaken gebruiken om te splittesten, zoals
  • Wel of niet een CTA knop
  • Andere foto’s 
  • Andere headlines en copy
Hopelijk ben je hier toch al wel wat wijzer mee geworden betreffende facebook advertenties. Als je bovenstaande zaken toepast, zullen jouw advertenties zeker betere resultaten beginnen te behalen.

Heb je nog enige problemen of andere uitdagingen binnen je business? Join onze gratis facebookgroep en vraag het ons en tal van andere ondernemers, zodat we je kunnen verder helpen. Je kan je eigen kennis ook gebruiken om andere te helpen en zo genereren we voor elkaar ook business.

Tot zodra in de facebookgroep en in tussentijd, wees geweldig!

Relevante Tips en Inzichten

Bewezen klikstrategieën die je meer kliks geven op Facebook advertenties

Jouw Bedrijf Zal Transformeren In Een Lead Genererende Conversie Machine?

Hoe Jij Een Winnende Marketingstrategie Opzet Voor Jouw Bedrijf

Hoe De Menselijke Behoeften Jouw Bedrijf Laten Groeien Naar Het Volgende Niveau...

Blijf Altijd Up-To-Date

Subscribe voor onze sales marketing inzichten waarmee we je voorzien van toepasbare, strategische, tactische en werkende tips die jij nodig hebt om jouw onderneming of organisatie te laten groeien en dit steeds in 10 minuten of minder. Krijg een competitief voordeel op jouw concurrenten, volledig gratis.
*Je krijgt er van ons een gratis sales marketing sessie bij, waar we jouw persoonlijke situatie bekijken en meegeven hoe jij jouw bedrijf kan transformeren in een leadgenererende conversie machine.
Wij geloven dat jouw expertise bekrachtigt moet worden door de juiste strategie & systemen op te zetten, zodat jij blijvende & winstgevende relaties kan opbouwen met jouw klanten en de nodige impact kan leveren in de wereld.
     0475 27 46 55
Konnektrix Facebook page
Konnektrix instagram
Konnektrix LinkedIn
Konnektrix youtube channel
Konnektrix whatsapp

"Enkel Door Relaties Te Bouwen En Te Onderhouden Kan Je Een Bedrijf Schalen Op Lange Termijn"

Konnektrix - Sales Relationship Marketing logo
 2019+ All Rights Reserved  - Konnektrix is a Business Masters brand and trademark
Wij geloven dat jouw expertise bekrachtigt moet worden door de juiste strategie & systemen op te zetten, zodat jij blijvende & winstgevende relaties kan opbouwen met jouw klanten en de nodige impact kan leveren in de wereld.
     0475 27 46 55
Konnektrix Facebook page
Konnektrix instagram
Konnektrix LinkedIn
Konnektrix youtube channel
Konnektrix whatsapp

"Enkel Door Relaties Te Bouwen En Te Onderhouden Kan Je Een Bedrijf Schalen Op Lange Termijn"

Konnektrix - Sales Relationship Marketing logo
 2019+ All Rights Reserved  - Konnektrix is a Business Masters brand and trademark